Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(3648 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
pozazycie napisał:Następny Norweg jak Linde... "S" wypowiadający się o Polakach
Pieprzona
przez Gawrona
DZIWKO ... !!!

---
LindaMalinda , jako jedyna ... złożyła tobie kondolencje bez podtekstów ... !!!
---
Na Tym Forum i na sąsiednim ...
---
Pomimo tego iż NIGDY / tak mniemam / nie propagowała twojego stylu na Forach .
---
LindaMalinda Pisze to co widzi i słyszy na co dzień w Swoim Środowisku Pracy .
W odróżnieniu od ciebie Ona rozumie wszystko co skalniaki mówią w Jej Obecności .
---
ZNOWU
Przypałętałaś się by siać zamęt ...
---
Jeszcze ŻAŁOBA trwa a ty znowu jadem ziejesz ... !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Gabriel: A co ma jakas inna sprawa wspolnego z tym ze zenska wersja jasty probuje obrazac Polakow a dokladniej Polki pracujace przy sprzataniu wedlug niej "na kolanach"....

Podczas gdy sama na kolanach ten tego norskowi zeby wlasnie sprzatac niemusiala i pewnie uwaza ze to duzo lepsze od tych ktore sprzataja.

Ta wypowiedz najwidocznie "pozazycie" wnerwila i dlatego to skomentowala... A co ma cala reszta wspolnego z ta oto tutaj sprawa gdzie folkenorska uwaza ze jak Polki "na kleczkach szoruja podloge" to jest zle ale jesli na kleczkach "ten tego" to juz uwaza ze dobrze....

To tak jakby twoje koty byly najwazniejsze w kazdym poscie jaki piszesz w kazdym temacie... niezaleznie o czym to jest temat...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Tylko polskie ptaki sraja we wlasne gniazdo. Nienawidzicie Norwegow, uwazacie ze sa gorsi od was a jamuzne od nich bierzecie To tak jakby braz jalmuznej od brudnej Rumunki na ulicy.Jak mozna zyc w tej ciaglej nienawisci?Zabija was, kochani , te kompleksy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Gabriel napisał:

Dziwkę to sobie znajdź, ale najpierw prace ,by Cie stać nań było..

Następny Fioletowy Norweg...

Zaś Tobie podobna ubliżająca polakom pisała nie o swym otoczeniu ...
cyt.
1.To ciekawe, ze w Polsce wciaz ludzie smierdza jak skunksy
2.Sytuacje wciaz spotykane na codzien.
3.Przyjdzie Polka i na kolanach wyszoruje z wdziecznoscia
4....ale czasami moze warto sobie przypomniec, ze czlowiek rozumny powinien ...

... powinien pamiętać też skąd sam przyleciał , a że trafił jak Ona na posesje Norwega ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
BiZi napisał:
wkurwia mnie to, moje corki czesto przynosza ze szkoly wszy, brudasy norweskie nie dbaja o higiene, bo czarnych u nich w szkole nie ma....a pozniej walka w domu, szukanie. Najgorzej u starszej bo ma bardzo dlugie i geste wlosy, tydzien walki.
Pewnie jest to zwiazane z kosztami zwiazanymi z pozbyciem sie wszy.

Moje dzieci co prawda nigdy nie mialy, jak i nigdy nie slyszalam, zeby wszy byly w przedszkolu lub szkole, gdzie moje dzieci uczeszczaly, ale kiedys rozmawialam z kobieta, ktorej dziecko kilka razy cos takiego przynioslo do domu. W kazdym razie kobieta wydala za kazdym razem cos okolo 2000 NOK na zwalczenie tego pasozyta. Wiec jak rodzina nie ma pieniedzy, to dzieci chodza do szkoly i zarazaja tym wszystkie inne.
Wiec mysle, ze gdyby srodki do zwalczania byly tansze, to problem ten by nie istnial.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
@Gabriel: A co ma jakas inna sprawa wspolnego z tym ze zenska wersja jasty probuje obrazac Polakow a dokladniej Polki pracujace przy sprzataniu wedlug niej "na kolanach"....
MŁODZIEŃCZE
za krótko jesteś na Polskojęzycznych Forach Tu w NORGE ,
oraz masz specyficzne "kółko zaineresowań"...
---
By rozróżnić i sklasyfikować to , co pobieżnie przeglądasz w przerwie od poważnej pracy jaką wykonujesz .
---
TU
wszystkie tematy są jak Tasiemcowy serial ,
który trwa LATAMI , a fabuła dotyczy tylko "jednego dnia" ...
---
Ty zajmujesz się z racji zawodu Prawem i mało co Psychologią Jednostki ...
---
Ja z racji Permanentnego Osobistego Bezrobocia , oraz innych upodobań , zajmuję się prawie tylko Psychologią Pedagogiczną Dorosłych ...
---
A to Forum , służy Mi jako swoisty Warsztat Doświadczalny z tej dziedziny ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Gabriel: Czyli wedlug ciebie dyskusja na kazdy temat powinna sie sprowadzac do tego co ktos napisal w innym temacie?

Bo jakies osoby kiedys w jakims innym temacie napisaly o czyms innym? To niemozna rozsadnie podebatowac chociazby nad tym czy nielepsza jest "Polka ktora przyjdzie do kogos na kolanach wyszorowac z wdziecznoscia" od takiej ktora na kolanach do norska przyjdzie zamiast szorowac to "ten tego" czekajac na jego wdziecznosc?

Wazniejsza jest psychologia mas a nie tam jednostki... Zeby pokolei kazda jednostke z osobna do czegos przekonac to by zycia zabraklo na jedno wojewodztwo w malo zaludnionej Norwegii... nie mowiac juz o Polsce....

A wlasnie wracajac do tematu "wszy" czy czasem te koty jakichs pchel i innego cudactwa ci nieprzynosza.... ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Elise napisał:
BiZi napisał:
wkurwia mnie to, moje corki czesto przynosza ze szkoly wszy, brudasy norweskie nie dbaja o higiene, bo czarnych u nich w szkole nie ma....a pozniej walka w domu, szukanie. Najgorzej u starszej bo ma bardzo dlugie i geste wlosy, tydzien walki.
Pewnie jest to zwiazane z kosztami zwiazanymi z pozbyciem sie wszy.

Moje dzieci co prawda nigdy nie mialy, jak i nigdy nie slyszalam, zeby wszy byly w przedszkolu lub szkole, gdzie moje dzieci uczeszczaly, ale kiedys rozmawialam z kobieta, ktorej dziecko kilka razy cos takiego przynioslo do domu. W kazdym razie kobieta wydala za kazdym razem cos okolo 2000 NOK na zwalczenie tego pasozyta. Wiec jak rodzina nie ma pieniedzy, to dzieci chodza do szkoly i zarazaja tym wszystkie inne.
Wiec mysle, ze gdyby srodki do zwalczania byly tansze, to problem ten by nie istnial.

2000? dziwne, plyn do usuwania wesz kostuje cos ok 200 kr z grzebieniem. Raz wystarczy jezeli wczesniej sie wykryje. Tylko,ze wyczesywanie jest meczace...... w zaleznosci od dlugosci oraz gestosci wlosow dziecka.

U corki w przedszkolu byly wszy 2 razy, corka przyniosla do domu a pozniej druga przyniosla ze szkoly, w sumie wydalismy na "kuracje" jakies 600 kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:...A wlasnie wracajac do tematu "wszy" czy czasem te koty jakichs pchel i innego cudactwa ci nieprzynosza.... ?
HM
Zobacz co dziś wyprodukowała Twoja Ulubienica w innych tematach i kto za kim łazi po Forum .
---
Ta Kobieta ... "dała się we znaki " parę lat temu , nie tylko na Tym Forum , które jest doprawdy Liberalne w zestawieniu z Innymi .
---
A przecież tam też Ją Gonią , tylko bardziej "DYPLOMATYCZNIE"
---
Co do Kociaków i wszawicy ...
Gość sypie jakiś środek , nawet Mi pokazywał ...
---
Po za tym , opisywałem już wcześniej iż kociaki Na Mój widok , bez mała Fruwają w powietrzu by tylko być jak najdalej od Mojej Osoby ... A na piętro gdzie mieszkam nawet maluchy nie wchodzą .
Dlatego uważam iż ta wszawa przypadłość z tej strony Mi nie grozi .
---
O Ile sam się nie doprowadzę do takiego wszawego stanu ...
Jak to Większość Naszych Przepoconych Rodaków ponoć ma ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Norweskie wszy to i tak - maly (pan) pikus!
Gorsze sa te norweskie mendy,ze o folksdojcz mendach ,nie wspomne!

I co gorsze,nie ma to scierwo (made in folksdojcz) lekastwa!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok